• Ilmainen toimitus yli 20 euron tilauksille.
  • 100 päivän laatutakuu panssarilaseille.
  • Huippunopeasti ja turvallisesti postiluukkuusi.
  • Ilmainen toimitus yli 20 euron tilauksille.
  • 100 päivän laatutakuu panssarilaseille.
  • Huippunopeasti ja turvallisesti postiluukkuusi.

Panssarilasit ja suojakuoret iPhone 12 –malleille Blokinilta

4. JOULUKUU 2020

Apple julkaisi syksyllä uudet iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro sekä iPhone 12 Pro Max -puhelimet. Blokin tarjosi ensimmäisten valmistajien joukossa panssarilasit ja suojakuoret uusiin huippumalleihin. Uusissa malleissa on muiden ominaisuuksien lisäksi kehitetty laitteen kestävyyttä – hyvä niin!

Huolimatta uudesta aiempaa kestävämmästä Ceramic Shield –näyttölasista uudet mallit kannattaa suojata sekä panssarilasilla että suojakuorella. Itse asiassa iPhone 12 suojaaminen on entistäkin tärkeämpää. Uusissa malleissa käytetään nimittäin näyttöpaneelina LCD:n sijaan OLED-teknologiaa. Sen lisäksi että uusi näyttöpaneeli tarjoaa mm. täyteläisemmän värintoiston, sen korjaaminen on myös selvästi aiempaa kalliimpaa.

Applen ilmoittaman mukaan sekä iPhone 12:n että iPhone 12 Pron näytön korjaus maksaa 311,40 euroa, mikä on yli 40 prosenttia enemmän kuin aiemman iPhone 11 mallin näytön korjaus! Hinta lienee kuitenkin, ainakin Suomessa, vielä suositushintaa korkeampi johtuen auktorisoitujen korjauspaikkojen vähäisestä määrästä. Suojakuoren käytön järkevyyden puolesta puhuu se, että iPhone 12:n uusi, kestävämpi lasi on ainoastaan puhelimen etupuolella. Sen sijaan puhelimen lasinen takaosa hajoaa ja naarmuuntuu yhtä helposti kuin aiempien mallien takaosa. Yhtä kaikki – säästät siis selvää rahaa suojaamalla uuden puhelimesi Blokinin kestävillä panssarilaseilla ja tyylikkäillä suojakuorilla.

Jätän lukematta – estä lukematta!

29. LOKAKUU 2020

Blokin seisoo Vastaamo-tietomurron kohteeksi joutuneiden rinnalla. Kunnioitetaan kanssaihmisten yksityisyyttä!

Sosiaalisessa mediassa on jaettu tärkeitä neuvoja, joihin tietomurron kohteeksi joutuneet ja yksityisyydestään kiinnostuneet voivat tarttua. Onko sinua mietityttänyt älypuhelimen näytöllä olevien tietojen näkyminen muille? Meillä Blokinilla on erinomainen ratkaisu tähän. Tietoturvasuojalla varusteltua panssarilasiamme käytettäessä näytön kuvan näkee tarkasti vain suoraan edestä katsottuna. Sivusta katsottuna näyttö näyttää tummalta, eikä siinä olevia tietoja erota. Mikä parasta – tietoturvaominaisuus ei heikennä käyttömukavuutta. 

Miksi panssarilasin hankinta puhelimelle on järkevää?

23. LOKAKUU 2020 - 1. & 2. kuva: Lotta Böhm

Vaikka älypuhelimien näytöt on päällystetty Dragontrailin tai Gorilla Glassin kaltaisilla huippukestävillä laseilla, ne voivat haljeta käytössä. Tästä syystä me Blokinilla uskomme, että älylaitteen omistajalle tulee pitkässä juoksussa taloudellisesti järkeväksi suojata puhelimen näyttöä. Älypuhelimen näytön korjaaminen maksaa moninkertaisesti enemmän kuin yksittäinen näytönsuoja. Tämän jokainen varmasti tiedostaa, mutta jälkiviisaana vasta näyttölasin rikkouduttua asiat näkee selkeämmin: kukapa ei mieluummin käyttäisi suhteellisen pientä rahamäärää näytön suojaamiseen naarmuilta ja iskuilta kuin maksaisi jälkikäteen tyyriisti näytön korjaamisesta uuteen. Korjaaminen saattaa kuulostaa vielä epähoukuttelevammalta tietäessään, että esimerkiksi Apple iPhone 11 Pron näytön korjaus maksaa 430-450 €* huoltopaikasta riippuen.

Lienee turhaa perustella enempää, miksi näytönsuoja on halvin vakuutus puhelimelle. Jokaiselle, jolla on joskus ollut tai joka harkitsee näytönsuojan hankintaa puhelimelle, on seuraava kysymys tärkeämpi: miksi panssarilasin hankinta on järkevää? Suojia on erilaisia, mutta ne voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: suojakalvot ja suojalasit. Erityisen kestäviä suojalaseja kutsutaan toisinaan panssarilaseiksi.

Alkuun on syytä todeta, ettei mikään näytönsuoja voi suojata älypuhelinta täydellisesti. Näytönsuojat eivät ole särkymättömiä. Siinä missä näyttö saattaa naarmuuntua, näytönsuojakin voi kerryttää pinnalleen kulumaa. Parhaankin näytönsuojan perimmäinen tarkoitus on suojata puhelinta rikkoutumiselta tai vahingoittumiselta. Paras näytönsuoja saattaa siis rikkoutua suojatessaan puhelinta kolhuilta, mutta puhelimen alkuperäisen näytön on tarkoitus säilyä tällöin ehjänä. Tämä on sinänsä ymmärrettävää – jos puhelimen näyttö olisi itsessään niin loistava, että se kestäisi mitä vaan, me älypuhelimien omistajat emme tarvitsisi lisäsuojaa näytölle. Toisaalta olisi absurdia, jos panssarilasi kestäisi ylivertaisesti kolhuja puhelimen omaan näyttöön verrattuna. 

Me Blokinilla näemme järkevyyden hankkia panssarilasi, joka suojaa alkuperäistä näyttöä hyvin. Emme suosittele suojakalvoja, sillä ne voivat lähinnä estää vain naarmujen muodostumisen puhelimen näytölle. Jos vielä pohdit lasin hankintaa, niin kirsikkana kakun päällä mainittakoon, että kaikki panssarilasimme on Dragontrailin kehittäjän AGC:n tuottamaa Asahi-lasia, joka on erinomaisen kestävä neljän tunnin karkaisuprosessin läpikäytyä. Voisi sanoa, että panssarilasimme on kuin ensiluokkainen varanäyttö puhelimelle. Sen hankinta kannattaa.

*) Esimerkiksi:

iTapsa Services Oy - iPhone 11 Pro näytön korjaus 429 €: https://www.itapsa.com/iphone-huolto/nayton-korjaus/

Matkapuhelinhuolto Digiman Oy - iPhone 11 Pro näytön korjaus 449,00 € https://digiman.fi/iphone-11-pro/iphone11-pro-nayton-vaihto

(vierailtu 23.10.2020)